Saknar du ett bra material som du kan använda i din studie- och yrkesvägledning på skolan? Eller du kanske har ett upplägg som funkar men vill ha ett nyare och fräschare lektionsmaterial. Något som är roligt och kreativt för dig och dina lärarkollegor…och dina elever såklart.

Det finns flera vägar du kan gå men väljer du att jobba med konceptet Choice & Brainy får du in vägledningen i undervisningen på ett sätt som känns naturligt. Konceptet grundar sig på kända vägledningsteorier och dessa genomsyrar allt som Choice & Brainy gör och alla uppdrag som klassen får. Och det är så smart gjort att du faktiskt inte märker att du hela tiden jobbar med teorierna. För det enda du märker är allt det där som gör att du bara längtar till nästa lektion, och sedan till nästa lektion, och nästa…

Så här säger läraren Ida och hennes elever om hur det var att arbeta med Choice & Brainy:

Läraren Ida:
– Med Choice och Brainy har det varit enkelt att få in studie- och yrkesvägledning med spännande diskussioner i undervisningen. Genom att få uppleva och utföra bokens uppdrag har mina elever fått upp ögonen för många nya jobb, arbetsmarknaden, sig själva och världen utanför deras egen.

– Eleverna har fnittrat mycket åt Brainy och tyckt historien varit spännande och skriven med ett språk som tilltalar dem. De har särskilt uppskattat de kreativa övningarna vi gjort tillsammans i klassrummet. Det bästa ur mitt perspektiv har varit den pedagogiska handledningen, så enkel att följa och anpassa efter mina elever. Boken har verkligen engagerat alla elever i klassen, alla kan relatera och vill diskutera bokens roliga och viktiga ämnen! ”

Elever i åk 5:
”Den är ju rolig denna boken för den är ju både verklig men ändå overklig”.

En elev till hela klassen: ”Glöm inte Choice & Brainy- läxan”

”Va? Är det gratis med utbildning i Sverige?”

”Vad gör man egentligen på en arbetsintervju?”

”OJ vad många jobb det finns som man inte tänker på”

”Är president ett jobb?”

 

Läs mer om Choice & Brainy (boken och filmen) här >>