Hösten 2020 erbjuder Skolverket kurser och utbildningar inom vägledning för olika skolformer. Kurserna har olika fokusområden, omfattning och platsantal. Sista anmälningsdag är 3 maj.
Mer detaljerad information om innehåll och anmälan hittar du via länkarna nedan.

Att stärka och utveckla studie- och yrkesvägledning >>
När lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare samarbetar blir vägledningen en naturlig del av utbildningen och ger eleverna stöd i att göra väl underbyggda val för framtiden. Att satsa på bra studie- och yrkesvägledning minskar kostsamma avhopp och felval som påverkar både individen och samhället.

Att vägleda nyanlända vuxna >>
Under två kursdagar får lärare och studie- och yrkesvägledare inom vuxenutbildningen möjligheter att utveckla kunskaperna i karriärplanering för nyanlända vuxna.

Interkulturellt perspektiv i studie- och yrkesvägledning >>
Studie- och yrkesvägledning är hela skolans ansvar – från förskola till vuxenutbildning. Hur kan vi bli bättre på att förstå varandra när vi har olika språkliga och kulturella bakgrunder? Du får en översikt av teorier, metoder och verktyg för att reflektera, analysera och förstå studie- och yrkesvägledning utifrån ett interkulturellt perspektiv.

Introduktion till karriärlärande >>
Hur kan våra elever får mer av karriärlärande under sin utbildning? Utveckla dina kunskaper om karriärlärande i studie- och yrkesvägledning och undervisningen.

PATH – vägledning för elever med funktionsnedsättning >>
En kurs för studie- och yrkesvägledare och elevhälsoteam som vill lära sig nya färdigheter och metoder att framtidsplanera med elever som är i behov av förstärkt vägledning. PATH står för Planning Alternative Tomorrows with Hope.

Studie- och yrkesvägledning i migration – att stödja nyanländas karriärprocesser >>
En kurs för att utveckla studie- och yrkesvägledningen med syfte att skapa goda förutsättningar för nyanlända och flerspråkiga elever att orientera sig inom utbildning och arbetsliv.