David Spak tilldelas diplom av Anna Stenberg på Tremedia

Vägledarprisets syfte
Varje år utser Sveriges Vägledarförening en person som ska tilldelas Vägledarpriset. Syftet med priset är att lyfta fram personer som har visat särskilt engagemang för vägledning inom skola, arbetsliv, främjat nationellt eller internationellt samarbete, samverkan mellan skola och arbetsliv, utvecklat vägledningen genom nya arbetsformer/metoder samt har gett goda exempel på vägledning.

I år fick David Spak Vägledarpriset med motiveringen:
David är väldigt engagerad i vägledningen i landet och genom sitt arbete ökar han kunskapen om studie- och yrkesvägledning i skolvärlden, inom olika branscher och organisationer samt hos allmänheten genom bland annat sin blogg (Syvbloggen.nu) samt tidningen Skolvärlden.

Genom sitt engagemang bidrar David till att utveckla och stärka studie- och yrkesvägledningen, både regionalt och nationellt. Han visar på hur samarbetet mellan vägledare och lärare kan se ut, stärkas och utvecklas.

David är drivande i arbetet med att utveckla vägledningen och startade i maj SYVupproret, som syftar till att stärka vägledarnas profession. SYVupproret ställer även krav på att det skapas hållbara tjänster för vägledare, så att landets vägledning kan bli mer likvärdig och kvalitativ.

Läs mer om Vägledarpriset på vagledarforeningen.se >>