Vi på Tremedia säger grattis till Malin Andersson på Forshaga lärcenter som tilldelades årets Vägledarpris 2024! Priset delades ut under Vägledarkonferensen 21 mars.

Malin Andersson fick Vägledarpriset med motiveringen:
Malin Andersson tilldelas vägledarpriset 2024 för sitt arbete med att lyfta och vidga perspektivet på vägledningen i grundskolan.

Malin är en förebild och inspiration för många studie- och yrkesvägledare, både lokalt, regionalt och nationellt, då hon med sitt nytänkande, digitala och kreativa arbetssätt, lyckas hitta metoder för att få både skola, kommun och näringsliv att jobba tillsammans.

Genom sin Facebooksida inspirerar hon hundratals studie- och yrkesvägledare, genom att dela med sig av tips, lektioner, aktiviteter och material hon arbetat fram, från förskoleklass till nian.

Hennes engagemang och förmåga att lyfta och vidga perspektivet på vägledning i grundskolan har fått studie- och yrkesvägledningen att bli hela kommunens ansvar, inte bara den egna skolans.

Vägledarpriset sponsras av Tremedia
Vinnaren av Vägledarpriset utses av Sveriges Vägledarförening och får 15 000 kr som varje år sponsras av Tremedia.

Syftet med priset är att lyfta fram personer som har visat särskilt engagemang för vägledning inom skola, arbetsliv, främjat nationellt eller internationellt samarbete, samverkan mellan skola och arbetsliv, utvecklat vägledningen genom nya arbetsformer/metoder samt har gett goda exempel på vägledning.

Läs mer om Vägledarpriset på vagledarforeningen.se