Namnet på årets Vägledarkonferens är Vägledning av alla, för alla – vägledningens kompensatoriska uppdrag.

Ett av studie- och yrkesvägledares större uppdrag är att arbeta kompensatoriskt för att främja likvärdighet och ge individer självkänsla, identitet och framtidshopp.

Men hur ser det egentligen ut runt omkring i vårt land? Den svenska modellen gör att Sverige är möjligheternas land. Här kan du få både en andra och tredje chans att ombestämma dig, reparera tidigare skolgång och att hitta nya möjligheter genom hela livet. Hur bidrar vi studie- och yrkesvägledare till det livslånga lärandet och till att Sverige ska fortsätta vara möjligheternas land? Detta temat för årets konferens.

När: 21-22 mars
Var: Mötesplats Mariatorget, Stockholm
Earlybirdpris fram till 15 november för medlemmar i Vägledarföreningen: 3700 kr exkl. moms (ej medlem 4.600 kr)
Pris efter 15 november för medlemmar i Vägledarföreningen: 4.400 kr exkl. moms (ej medlem 5.400 kr)

Föreläsare

Anna Bergholtz
Anna Bergholtz, har brutit mark och breddat normer som Sveriges första blinda filmrecensent: med världens första podcast ”I mörkret” intervjuar Anna gäster i totalt mörker. För många blev Anna känd när hon arbetade med Morgonpasset i P3. Hon har gjort flertalet radiodokumentärer, programlett i P1 och kan även titulera sig barnboksförfattare. Sedan 2020 driver hon Unique Power, som hjälper företag och organisationer med rätt kompetens inom området funktionsnedsättning.

Anna Borg
Leg. lärare, specialpedagog, tidigare rektor och chef inom elevhälsa. Anknuten till Center of Neurodevelopmental Disorders vid Karolinska Institutet (KIND) i Stockholm. Utbildar skolpersonal inom grund- och gymnasieskola, med fokus på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Författare.

Pelle Sandstrak
”Pelle Sandstraks föredrag är som en rockkonsert – det svänger högt, lågt, skratt och tårar, oförutsägbart, olikt alla andra föredrag” Sveriges Radio P4. Pelle Sandstrak har medverkat i allt från Skavlan på SVT till de lokalaste nyheter. Hans boktriologi Mr Tourette Och Jag, ska bli spelfilm 2024.

Petter Askegren
Artisten, varumärket och entreprenören med envis kärlek till språket trots läs-, skriv- och koncentrationssvårigheter.

Läs mer på Vägledarföreningens webbplats.

Anmäl dig idag!