Affischen ”Särskild behörighet till högskolan”

I slutet av förra året blev affischen ”Särskild behörighet till högskolan” klar för leverans. Affischen visar på ett överskådligt sätt den särskilda behörighet som kommer gälla för högskoleutbildningar som leder till yrkesexamen och som börjar efter den 1 juni 2022.

För varje yrkesexamensutbildning kan du enkelt se vilken särskild behörighet utryckt i kurser som man ska ha läst och ha godkänt betyg i. Dessutom inneåller affischen även en ruta med motsvarandebedömningar.

Affischen mått är 50 x 70 cm och är tryckt på ett papper med hög kvalitet och extra lack. Även om någon skriver med spritpenna så går detta att ta bort med diskmedel.

Pris: 375 kr exkl. moms och frakt

Läs mer och beställ >>

 

Att söka till högskolan

PowerPoint-presentationen vänder sig till dig som arbetar som studie- och yrkesvägledare inom gymnasieskolan och komvux eller inom andra områden där du ansvarar för studieinformation till unga vuxna. Denna presentation går på djupet när det gäller behörighet och själva ansökan till högskolan.

Här finns information för både utbildningar som startar innan 1 juni 2022  och utbildningar som startar efter juni 2022.

Handledning och öppen presentation
Presentationen består av 25 bilder och en tillhörande detaljerad handledning som vänder sig till dig som ska hålla i genomgången. Presentationen är helt ”öppen” och det betyder att du själv kan göra tillägg av såväl text som bilder och ta bort det du inte vill ta upp vid en viss presentation. Genom att göra en kopia av filen så kan du enkelt skräddarsy din presentation utifrån målgrupp och tillfälle.

Pris: 475 kr exkl. moms

Läs mer och beställ >>

Eftergymnasiala studievägar

Denna PowerPoint-presentationen vänder sig till dig som ska presentera alla de möjligheter till studier som finns efter gymnasieskolan. Där presenationen ovan ”Att söka till högskolan” går på djupet när det gäller högskolan och ansökan dit så tar ”Eftergymnasiala studievägar” ett bredare grepp. Här är ligger koncentrationen på visa på den bredd som finns när det gäller olika typer av utbildningsformer som finns att välja på efter gymnasieskolan.

Presentationen tar bland annat upp detta:

  • Högskolan
  • Yrkeshögskolan
  • Kommunal vuxenutbildning
  • Folkhögskolan
  • Kompletterande utbildningar
  • Internutbildningar
  • Studieekonomi
  • Studera utomlands
  • För dig med utländsk utbildning

Serien vänder sig till dig som arbetar som studie- och yrkesvägledare inom gymnasieskolan och komvux eller inom andra områden där du ansvarar för studieinformation till unga vuxna.

Handledning och öppen presentation
Presentationen består av 15 bilder och en tillhörande detaljerad handledning samt en elevsammanfattning som kan skrivas ut och delas ut till eleverna vid presentationstillfället. Precis som ”Att söka till högskolan” är även denna presentation helt ”öppen” och eftersom de bägge har samma grafiska utformning och bilder gjorda av samma illustratör kan du själv kombinera de båda. Genom att göra en kopia av filen så kan du enkelt skräddarsy din presentation utifrån målgrupp och tillfälle.

Pris: 475 kr exkl. moms

Läs mer och beställ >>