Än finns tid att anmäla sig till Sveriges Vägledarförenings årliga konferens. I år hålls konferensen i samarbete med IAEVG/AIOSP och the Nordic Association for Educational and Vocational Guidance.

Konferensens tema och namn är Need for Change. Stora konflikter och naturkatastrofer runt om i världen de senaste åren har gjort att fler människor än någonsin i historien befunnit i på flykt. Barn, ungdomar och vuxna har blivit tvungna att skapa sig en ny framtid i ett nytt land med en ny kultur. Arbetskraften är idag mer rörlig över hela världen än någonsin. Teknologin går framåt i en så snabb takt som innebär att arbetsmarknaden förändras i ett tempo vi inte kan förutse. De yrken som finns idag finns kanske inte imorgon. Unga människor idag kan inte förvänta sig att jobba med ett visst yrke hela sitt liv och kanske är det heller inte något de siktar på. Äldre människor riskerar att halka efter när det gäller kraven på framtidens arbetsmarknad.

Hur ska framtidens vägledare förhålla sig till allt detta? Hur ska vi ta oss an dagens situation och hur ska vi tänka om framtiden? Hur ser utmaningarna ut? Vad kommer att krävas av oss?

Detta är avstampet i konferensen Need for Change. Detta är en internationell konferens som kommer att hållas på engelska.

VAR: Svenska Mässan i Göteborg
NÄR: 2-4 oktober 2018
ANMÄL SENAST: 15 September

Se kostnad för konferensen på www.iaevgconference2018.se >>

Läs mer på www.iaevgconference2018.se >>

Gå direkt till registreringsformuläret >>