Matematikutbildning för vuxna – nordisk konferens

Tillsammans med Nordiskt nätverk för vuxnas lärande, Göteborgs universitet, Vuxenutbildning i samverkan med flera bjuder vi in till en två dagars konferens med inspirerande samtal, föreläsningar och seminarier. Detta ur ett nordiskt perspektiv, riktat till vuxenutbildare i matematik och yrkesämnen med matematikinslag.

Nationell kraftsamling för validering – konferens

På den digitala konferensen 21 november lanseras den nya webbutbildningen i validering, som tagits fram av Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH. Målgruppen för webbutbildningen är alla som på något sätt kommer i kontakt med validering i sitt arbete.

Gy25 – vad innebär det för dig som är syv i grundskolan och anpassade grundskolan?

Gy25 gäller från 1 juli 2025. Det innebär att alla ämnesplaner utformas som sammanhållna ämnen med nivåer i stället för dagens kurser. Eleverna får därmed undervisning under en längre sammanhållen period innan det slutliga betyget sätts.

Företagande som ett vägval – workshop

Välkommen till en workshop i Stockholm den 4 december. Här får du som är studie- och yrkesvägledare eller lärare samt du som ansvarar för skola- och arbetslivsfrågor resonera med varandra samt med Skolverket och Tillväxtverket om vikten av att vägleda till företagande.